Διοικητικές αλλαγές στην Alcatel-Lucent

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 09:32
UPD:09:38

Τον πρώην επικεφαλής της BT Group Μπεν Βερβάαγεν επέλεξε η μεγαλύτερη πάροχος δικτύων σταθερής τηλεφωνίας Alcatel-Lucent ως τον νέο διευθύνοντα σύμβουλό της, σε μια προσπάθεια να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Όπως αναφέρει η γαλλική εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου της θα τοποθετηθεί ο Φιλίπ Καμύ της Lagardere.

Οι δύο άνδρες θα αντικαταστήσουν την Πατρίσια Ρουσό και τον Σεργκέ Τσουρούκ, αντίστοιχα, οι οποίοι ανακοίνωσαν τον Ιούλιο την απόφασή τους να αποχωρήσουν από την Alcatel-Lucent, έπειτα από συνολικές ζημίες ύψους επτά δισ. δολαρίων από τότε που δημιουργήθηκε η εταιρεία.

Ο 56χρονος Βερβάαγεν διαθέτει εμπειρία τόσο σε παρόχους τηλεπικοινωνίας όσο και στην Lucent Technologies, την αμερικανική κατασκευάστρια εξοπλισμού την οποία εξαγόρασε η Alcatel το 2006. Όσον αφορά στη θητεία του στη βρετανική BT, προχώρησε πέρυσι σε περίπου 5.οοο περικοπές θέσεων μετά την πτώση πωλήσεων και κερδών.

Οι μετοχές της Alcatel-Lucent ενισχύθηκαν χθες στο Παρίσι κατά 3,7% στα 4,31 ευρώ. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών έχουν καταγράψει απώλειες 46%, έναντι πτώσης 34% που έχει σημειώσει ο δείκτης Bloomberg Europe Telecommunication Equipment Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα