KDB: Επιβεβαιώνει συνομιλίες με Lehman Brothers

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 10:47

Τη διενέργεια συνομιλιών για την απόκτηση μεριδίου στη Lehman Brothers, την τέταρτη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή των ΗΠΑ, επιβεβαίωσε η Korea Development Bank, τη στιγμή που όλο και περισσότεροι επενδυτές από την Ασία θέτουν στο στόχαστρό τους τις πληγείσες από την πιστωτική κρίση εταιρείες της Wall Street.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στη Σεούλ, ο διευθύνων σύμβουλος της KDB, Μιν Έγιου Σουνγκ επιβεβαίωσε πως διεξάγονται συζητήσεις, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε λεπτομέρειες. Ο εκπρόσωπος της Lehman στον Κονγκ Κονγκ, Μάθιου Ράσελ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Δημοσίευμα της Sunday Telegraph αποκάλυπτε ότι η αμερικανική τράπεζα βρίσκεται σε «εντατικοποιημένες» συνομιλίες με την KDB, για αύξηση κεφαλαίου έως και έξι δισ. δολάρια, μέσω πώλησης μετοχών. Η συμφωνία πιθανόν να ολοκληρωθεί εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Lehman, η έκθεση της οποίας στην αγορά ενυπόθηκων δανείων ξεπερνά τα 60 δισ. δολάρια, δέχεται πιέσεις να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, εν όψει της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων της αυτόν το μήνα. Αναλυτές εκτιμούν ότι θα ανακοινώσει ζημίες και διαγραφές 3,5 δισ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα