ΙΟΒΕ: Ο Γ. Στουρνάρας στη θέση του γενικού διευθυντή

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 11:17
UPD:11:36

Με απόφαση του Δ.Σ. του ΙΟΒΕ, ο κ. Τάκης Πολίτης –μέχρι σήμερα Επιστημονικός Διευθυντής- τοποθετείται στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ.

Νέος Επιστημονικός Διευθυντής ορίζεται ο καθ. κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, μετά την αποχώρηση του κ. Πολίτη στο τέλος του 2009, θα αναλάβει και τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ.

Ο κ. Στουρνάρας σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στις Οικονομικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης το 1982. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο οποίο είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Οικονομική Πολιτική, την Μακροοικονομική, τα Οικονομικά των Αγορών και τα Ενεργειακά Οικονομικά. ΄Εχει διατελέσει Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας, Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακής και Αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου. ΄Εχει επίσης εργαστεί στο Ινστιτούτο Ενεργειακών Σπουδών της Οξφόρδης και στην Τράπεζα της Ελλάδος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα