Στάινμπρουκ: Η γερμανική οικονομία δεν βρίσκεται ενώπιον ύφεσης

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 11:46
UPD:11:48

Η οικονομία της Γερμανίας αναμένεται να «τρέξει» με ρυθμό της τάξεως του 1,7% περίπου φέτος, χαμηλότερα συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ωστόσο δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο ύφεσης, διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Πιρ Στάινμπρουκ.

«Περιμένω έναν ρυθμό της τάξης του 1,7%», δήλωσε ο Στάινμπρουκ στο Reuters, ερωτηθείς για τις προοπτικές όσον αφορά στη γερμανική οικονομία για το σύνολο του έτους. «Δεν είναι ένας κακός ρυθμός. Φυσικά δεν είναι τόσο καλός όσο ήταν το 2006 και το 2007, αλλά δεν έχουμε να κάνουμε με μια ύφεση», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, το ΑΕΠ της χώρας μειώθηκε κατά 0,5% στο δεύτερο τρίμηνο. Πρόκειται για την πρώτη συρρίκνωση της γερμανικής οικονομίας από το 2004.

Τις ανησυχίες περί ύφεσης – η οποία έχει καθοριστεί ως τουλάχιστον δυο διαδοχικά τρίμηνα συρρίκνωσης – έχουν εντείνει, όμως, και άλλοι οικονομικοί δείκτες, όπως η πτώση του δείκτη του Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα Αυγούστου σε χαμηλά τριετίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα