Κεραμεία Αλλατίνη: Ενέργειες για άρση της επιτήρησης

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 12:12

Στις ενέργειες, στις οποίες έχει προβεί προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που την οδήγησαν, με την από 6/3/2003 απόφαση του Δ.Σ. του ΧΑ, σε καθεστώς επιτήρησης, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωσή της η Κεραμεία Αλλατίνη.

Ειδικότερα, η εταιρεία προχώρησε στον επανασχεδιασμό της αξιοποίησης των δύο επιχειρηματικών κλάδων, με την απόσχιση του βιομηχανικού κλάδου, η οποία ολοκληρώθηκε στις 7/2/2007.

Παράλληλα, προετοιμάζεται για την αξιοποίηση της αστικής ακίνητης περιουσίας της και για το σκοπό αυτό, όπως τονίζει, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες και επιδιώκει την οριστικοποίηση των αποφάσεων που θα επιτρέψουν την έναρξη των εργασιών.

Συγκεκριμένα, η Κεραμεία Αλλατίνη στοχεύει στη δημιουργία μεγάλου εμπορικού και ψυχαγωγικού κέντρου, επιφάνειας κατ’ ελάχιστο 30.000 τ.μ., με δυνατότητα να φτάσει έως 60.000 τ.μ.

Ακόμη, προχώρησε στη δημιουργία εταιρείας με σκοπό τη δημιουργία και εκμετάλλευση φωτοβολταϊκού πάρκου ισχύος 3 MW – μια επένδυση ύψους έως 17 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία σημειώνει επίσης στην ανακοίνωσή της ότι θα συνεχίσει το πρόγραμμα μείωσης των λειτουργικών της δαπανών και έχει θέσει ως στόχο να μειώσει τα έξοδα Διοίκησης και Διάθεσης κατά 30% έναντι του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα