Γ. Παναγόπουλος: «Η κυβέρνηση δεν θέλει να καταπολεμήσει την ακρίβεια»

«Έρχεται φορο-καταιγίδα έμμεσων φόρων»
Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 16:10

«Η κυβέρνηση δεν θέλει να καταπολεμήσει την ακρίβεια και, ακόμη και αν ανακοινωθούν 141 σχετικά μέτρα, όταν δεν υπάρχει πολιτική βούληση, τίποτα δεν θα γίνει», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε ημερίδα για την ακρίβεια και το δανεισμό των νοικοκυριών που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Χρειάζεται πολιτική βούληση και όχι λήψη τυπικών μέτρων για να καταπολεμηθεί η ακρίβεια», υπογράμμισε ο κ. Παναγόπουλος αναφερόμενος στο γεγονός ότι «όταν επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί απόφαση του ¶ρειου Πάγου που θέτει πλαφόν στα επιτόκια δανεισμού, η κυβέρνηση προχώρησε σε σχετικές ανακοινώσεις, αλλά μόλις βρυχήθηκε ο τραπεζικός λέων, το πήρε πίσω».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ υποστήριξε ότι το κύμα ακρίβειας στην αγορά είναι φυσικό επακόλουθο της κυβερνητικής ακρίβειας: «Όταν γίνονται αυξήσεις στα τιμολόγια των ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ και στα διόδια, η κυβέρνηση είναι σαν να κλείνει το μάτι στην αγορά για να προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις».

Για τα νέα φορολογικά μέτρα, επεσήμανε ότι «στρέφονται επί δικαίων και αδίκων και επιχειρούν να μας βάλουν (τη ΓΣΕΕ) να συγκρουστούμε με μικροβιοτέχνες με μικροεμπόρους», ενώ προέβλεψε ότι θα έρθει φορο-καταιγίδα έμμεσων φόρων που θα πλήξει τη λαϊκή κατανάλωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα