Στην τουρκική εταιρεία ΤΑV η εκμετάλλευση των δύο αεροδρομίων της ΠΓΔΜ

Τρίτη, 02 Σεπτεμβρίου 2008 20:04

Στην τουρκική εταιρεία «TAV Airports Holding» (TAV) παραχώρησε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ την εκμετάλλευση των δύο διεθνών αεροδρομίων της χώρας. Η τουρκική εταιρεία ήταν η μοναδική που κατέθεσε προσφορά στο σχετικό διαγωνισμό πριν από μία εβδομάδα.

Η TAV που διαχειρίζεται τρία αεροδρόμια στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης, δύο αεροδρόμια στη Γεωργία και ένα στην Τυνησία, θα αναλάβει τη λειτουργία των δύο διεθνών αεροδρομίων της ΠΓΔΜ -ένα στα Σκόπια κι ένα στην Οχρίδα- για περίοδο 20 χρόνων, καθώς και την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού εμπορευμάτων στην πόλη Στιπ.

Ενδιαφέρον για το διαγωνισμό αυτό που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, είχαν επιδείξει και άλλες μεγάλες εταιρείες του χώρου, όπως η γερμανική "Hochtief", η αυστριακή "Vienna International Airport" και η γαλλο-βρετανική "EGIS - Koupthing Singer & Friedlander". Ωστόσο οι εταιρείες αυτές δεν κατέθεσαν προσφορές επειδή, σύμφωνα με αναφορές του Τύπου των Σκοπίων, η επένδυση θεωρήθηκε ασύμφορη. Σημείο αιχμής για τις εταιρείες που απέσυραν το ενδιαφέρον τους ήταν το γεγονός ότι στο "πακέτο" της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για την εκχώρηση των αεροδρομίων των Σκοπίων και Οχρίδας συμπεριλαμβανόταν και η υποχρέωση για την κατασκευή τερματικού σταθμού εμπορευμάτων στην πόλη Στιπ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα