Κλείνει το βασικό hedge fund της η Ospraie

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 10:30

Σε κλείσιμο του μεγαλύτερου hedge fund της αποφάσισε να προχωρήσει η Ospraie Management, η επενδυτική εταιρεία του Ντουάιτ ¶ντερσον, καθώς οι απώλειές του έχουν αγγίξει από τις αρχές του έτους το 38,6%.

Τον περασμένο μήνα, το Ospraie Fund απώλεσε το 26,7% της αξίας του, έπειτα από «μαζικό sell-off» σε επενδύσεις στην ενέργεια, τον μεταλλευτικό κλάδο καθώς και αυτόν των πόρων, αναφέρει ο ¶ντερσον σε σημείωμα που απέστειλε χθες σε επενδυτές.

Η απόφαση της Ospraie, η οποία αποτελούσε κάποτε τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης hedge fund στην αγορά εμπορευμάτων, να κλείσει το βασικό της fund υπογραμμίζει το πώς η ξαφνική μεταστροφή στα εμπορεύματα «έπιασε στον ύπνο» ακόμα και τους πιο έμπειρους μάνατζερ.

Τους δύο τελευταίους μήνες, ο δείκτης Morgan Stanley Commodity Related Index, ο οποίος αποτελείται από 20 μεταλλευτικές, ενεργειακές και γεωργικές επιχειρήσεις, υποχώρησε συνολικά κατά 13%, καθώς η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας περιόρισε τη ζήτηση για πρώτες ύλες.

Το Ospraie Fund συστάθηκε το 1999 και διαχειριζόταν στις αρχές Αυγούστου κεφάλαια ύψους 2,8 δισ. δολαρίων. Η αμερικανική εταιρεία διαθέτει άλλα τρία fund, τα οποία διαχειρίζονται ενεργητικό αξίας άνω των τεσσάρων δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα