Nestle: Μεταφορά της παραγωγής παγωτού από τη Ρουμανία στη Βουλγαρία

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 13:17

Η εταιρεία τροφίμων Nestle αποφάσισε να μεταφέρει στη Βάρνα της Βουλγαρίας την παραγωγή παγωτού που διατηρούσε στη Ρουμανία. Η απόφαση είναι αποτέλεσμα των διαδικασιών ανασυγκρότησης της εταιρείας και αποτελεί εξαίρεση στη γενική τάση των τελευταίων δύο ετών όπου οι πολυεθνικές εταιρείες επικεντρώνουν την παραγωγική τους δραστηριότητα στη Ρουμανία και όχι στη Βουλγαρία.

Η παραγωγή παγωτού στη Ρουμανία θα αρχίσει να σταματά στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, ενώ τα προϊόντα της νέας σεζόν θα παραχθούν πλέον στη Βουλγαρία, ανακοίνωσε η ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Nestle Ice Cream Bulgaria (διάδοχος της Delta Ice Cream), κ. Γεώργιος Μακριδόπουλος.

Οι λόγοι για την προτίμηση της Βουλγαρίας έναντι της Ρουμανίας είναι αρκετοί, καθώς η Βάρνα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη ρουμανική πρωτεύουσα, γεγονός που διευκολύνει τη μεταφορά και την εν γένει διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ στις τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Βάρνα έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σημαντικές επενδύσεις, συνολικού ύψους περίπου 6 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση του παραγωγικού δυναμικού. Σε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα προβλέπεται επίσης η υλοποίηση πρόσθετων επενδύσεων για τη δημιουργία νέων παραγωγικών γραμμών και τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και επέκταση των ήδη υφιστάμενων.

Στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της Βάρνα η εταιρεία θα παράγει προϊόντα κυρίως για την αγορά της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, ενώ θα διατηρηθούν και οι εξαγωγές προς τις χώρες της ευρύτερης περιοχής, όπως η ΠΓΔΜ, η Γεωργία, η Αλβανία και μερικά κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα