Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για το Παιδιατρικό και Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 17:21

Την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. και Δήμου Μίκρας για την ανέγερση του νέου Παιδιατρικού και το νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Την προγραμματική σύμβαση υπέγραψαν στην Αθήνα ο Δήμαρχος Μίκρας Θεόδωρος Γκουστίλης, ο Πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ.) Χάρης Λαμπρόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑΝΟΜ, Χρήστος Σπάντζος.

Όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Γκουστίλης, ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου πρόκειται να γίνει στα τέλη της χρονιάς ενώ οι εργασίες για την κατασκευή των νοσοκομείων εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2010.

Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη προβλέπει εξάλλου τα ανταποδοτικά οφέλη που προκύπτουν από την παραχώρηση της έκτασης του Δήμου Μίκρας για τη δημιουργία των νοσοκομείων. Συγκεκριμένα προβλέπονται η δημιουργία παιδικού σταθμού για 100 παιδιά, δύο πολιτιστικών κέντρων, 1.800 μέτρων εμπορικών καταστημάτων στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής και στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Περαίας, ενός Περιφερειακού ιατρείου με όλες τις ειδικότητες γιατρών και ενός Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Παράλληλα θα υπάρξει εκπροσώπηση του Δήμου στη διοίκηση των νοσοκομείων.

Ο κ. Γκουστίλης συναντήθηκε ακόμη με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο συζήτησε το θέμα της δημιουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα καθώς και την εξασφάλιση επιπλέον χρηματοδότησης για την υλοποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου Μίκρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα