Συνολική αναθεώρηση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος ζητεί το Ξ.Ε.Ε.

Συνάντηση με την ηγεσία του υπ. Τουρισμού για τα προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου
Τετάρτη, 03 Σεπτεμβρίου 2008 18:00

Ζητήματα του ξενοδοχειακού κλάδου που χρήζουν άμεσης λύσης, έθεσε σήμερα το προεδρείο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος στην ηγεσία του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας.

Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., Γ. Φωκάς, κύρια επιδίωξη του Επιμελητηρίου είναι η συνολική αναθεώρηση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο λειτουργούν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Στόχος είναι να απαλλαγούν από την άσκοπη γραφειοκρατία και τις άδικες οικονομικές επιβαρύνσεις, προκειμένου να συγκεντρώσουν όλες τις δυνάμεις τους στην αναζήτηση τουριστικής πελατείας, που αποτελεί εξάλλου το κύριο έργο της ξενοδοχειακής δραστηριότητας, βελτιώνοντας παράλληλα τις επιδόσεις τους και αναπτύσσοντας τη δυναμική τους σε διεθνές επίπεδο.

Από την πλευρά του υπουργείου υπήρξε η δέσμευση για επιτάχυνση, σε συνεργασία με το Ξ.Ε.Ε, ενεργειών και αποφάσεων που θα απλοποιήσουν το εθνικό επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού ξενοδοχειακού προϊόντος.

Καθοριστική επίσης θα είναι η έκβαση μίας σειράς θεμάτων όπως η αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου σχετικά με την επιδότηση των νέων κλινών, τα νέα προγράμματα χρηματοδότησης του λειτουργικού και τεχνολογικού εκσυγχρονισμού των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, η αναθεώρηση του ειδικού χωροταξικού πλαισίου για τον τουρισμό κ.α



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα