Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 07:03

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο μετά την ανακοίνωση της Dutch Shell Plc και της Conoco Phillips ότι ο τυφώνας «Gustav» δεν προκάλεσε ζημιές στις εγκαταστάσεις τους στον Κόλπο του Μεξικού.

Η Exxon Mobil Corp. από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοί της επιστρέφουν στις πλατφόρμες οι οποίες δεν επλήγησαν άμεσα από το πέρασμα του τυφώνα. Χθες πτωτικά κινήθηκε το αργό πετρέλαιο καθώς το ευρώ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα επτά μηνών έναντι του δολαρίου. Οι τιμές ανέκαμψαν από τα χαμηλότερα της συνεδρίασης εν μέσω προβλέψεων ότι τροπικές καταιγίδες δημιουργούνται στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Οκτωβρίου παρέμεινε αμετάβλητο στα 109,35 δολ. το βαρέλι στις 8:59 π.μ. ώρα Σύδνεϋ στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Χθες το πετρέλαιο υποχώρησε 36 σεντς, ποσοστό 0,3%, κλείνοντας στα 108,35 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές του βρίσκονται 46% υψηλότερα από πέρυσι και 26% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 147,27 δολ. το βαρέλι στα οποία αναρριχήθηκαν στις 11 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα