Honda: Περισσότερες πωλήσεις από την Chrysler

Καθώς οι ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες διεύρυναν το μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ
Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 09:10

Ξεπέρασε την Chrysler LLC τον Αύγουστο στις πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ η Honda Motor Co. κατακτώντας την τέταρτη θέση καθώς τα αυτοκίνητα κέρδισαν μερίδιο αγοράς από τα φορτηγά σε μία βιομηχανία που συρρικνώνεται.

Οι ασιατικές αυτοκινητοβιομηχανίες με πρώτη τη Nissan Motor Co. και ποσοστό 14% αύξησαν το μερίδιο των πωλήσεών τους στις ΗΠΑ τον Αύγουστο στο 47,3%, υπερβαίνοντας τις General Motors Corp., Ford Motor Co. και Chrysler για τέταρτο μήνα, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Autodata Corp. Κι ενώ το μερίδιο των Toyota και Honda μειώθηκε, η μείωση ήταν λιγότερη από την αντίστοιχη που σημείωσαν οι τρεις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η Honda ενδέχεται να διατηρήσει την τέταρτη θέση καθώς η συρρίκνωση της οικονομίας και οι τιμές των καυσίμων περιορίζουν τη ζήτηση για ελαφρά φορτηγά που κατασκευάζει πλέον του ημίσεως σε όγκο η Chrysler. Οι πωλήσεις της Honda στις ΗΠΑ to 2008 έχουν σημειώσει αύξηση 1,7% ενώ της Chrysler έχουν μειωθεί 24%.

Οι μετοχές της Honda σημείωσαν άνοδο 4,3% φθάνοντας στα 3.680 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Οι μετοχές της Toyota σημείωναν άνοδο 1,7% φθάνοντας στα 4.930 γιέν και της Nissan κέρδισαν 0,8% φθάνοντας στα 844 γιέν η μία.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ μειώθηκαν για δέκατο συνεχόμενο μήνα ωθώντας τον κλάδο στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Η μείωση 15% περιλαμβάνει τη μείωση 22% των πωλήσεων ελαφρών αυτοκινήτων σύμφωνα με την Autodata.

Οι πωλήσεις των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών και των αυτοκινητοβιομηχανιών της Ν. Κορέας, εταιρείες που επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στις πωλήσεις μικρών οχημάτων, μειώθηκαν μόλις 5,1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος καθώς όλες μαζί τον μήνα που πέρασε πούλησαν συνολικά 591.260 αυτοκίνητα. Το μερίδιό τους στην αγορά των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2007 ήταν 42,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα