Στα ύψη τα κέρδη της Severstal

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 09:51

Θεαματική άνοδο της κερδοφορίας της κατά 69% ανακοίνωσε για το πρώτο εξάμηνο η κορυφαία χαλυβουργία της Ρωσίας, Severstal, επικαλούμενη τις υψηλότερες τιμές και την αύξηση της παραγωγής της μετά από τις εξαγορές στις οποίες προέβη.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της αναρριχήθηκαν στα 1,94 δισ. δολάρια ή 1,92 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,42 δισ. δολαρίων που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Ο ρωσικός κολοσσός επεκτείνεται στις ΗΠΑ, προκειμένου να επωφεληθεί του αδύναμου δολαρίου, το οποίος έχει καταστήσει ανταγωνιστικότερες τις εξαγωγές της χώρας σε χάλυβα. Παράλληλα, επιταχύνει την εγχώρια παραγωγή του σε μια προσπάθεια να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Όπως είχε ανακοινώσει η Severstal τον Ιούλιο, η παραγωγή αργού-χάλυβα ενισχύθηκε κατά 12% στα 10,1 εκατ. μετρικούς τόνους κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου. Σημειώνεται ότι η εταιρεία πούλησε τον Απρίλιο τρία ανθρακωρυχεία της στη Ρωσία, έναντι συνολικού ποσού 720 εκατ. δολαρίων, στην ArcelorMittal.

Η ρωσικός παραγωγός λειτουργεί σήμερα τέσσερις μονάδες χάλυβα στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένου και εργοστασίου στο Μίσιγκαν, το οποίο προμηθεύει τη Ford, και τοy εργοστασίου SeverCorr στο Μισσισσιππή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα