JPMorgan: Αποχωρεί από την αγορά δημοτικών ομολόγων

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 10:39
UPD:10:42

Την απόφασή της να σταματήσει να πουλάει interest rate swaps σε κρατικούς δανειολήπτες στην συνολικού ύψους 2,6 τρισ. δολαρίων αμερικανική αγορά δημοτικών ομολόγων, γνωστοποίησε η JPMorgan.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει θέσει στο στόχαστρό του τουλάχιστον επτά πρώην τραπεζίτες της εταιρείας, σχετικά με πιθανή συμμετοχή τους σε συνωμοσία μεταξύ τραπεζών για υπερχρέωση τοπικών κυβερνήσεων σε swaps και άλλα ομόλογα.

Η JPMorgan κατηγορείται επίσης ότι ηγήθηκε μιας ομάδας τραπεζικών ιδρυμάτων, τα οποία χρέωσαν περί τα 120 εκατ. δολάρια σε αντιμισθίες για τέτοιου είδους συμφωνίες στην κομητεία Τζέφερσον της Αλαμπάμα. Το ποσό ήταν 100 εκατ. δολάρια υψηλότερο απ’ ό,τι θα έπρεπε να είναι, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι εταιρείες της Wall Street διέθεταν στην αγορά μη ρυθμισμένα παράγωγα, δίνοντας τη δυνατότητα στις τοπικές αρχές να εξοικονομούν πόρους. Αυτού του είδους η χρηματοδότηση κατέληξε φέτος σε φιάσκο, καθώς η παγκόσμια πιστωτική κρίση εκτόξευσε τα επιτόκια. Ως αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή, η κομητεία Τζέφερσον δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τις μηνιαίες οφειλές της, ενώ η JPMorgan ενδεχομένως να βρεθεί με επισφαλή δάνεια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα