Ανακάμπτουν οι τιμές πετρελαίου

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 12:46
UPD:12:47

¶νοδο άνω του ενός δολαρίου καταγράφουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», καθώς αρκετά διυλιστήρια στις ΗΠΑ παραμένουν κλειστά λόγω του τυφώνα «Γκουστάβ» που έπληξε τον Κόλπο του Μεξικού.

Στήριγμα στην άνοδο των τιμών προσφέρουν και οι εκτιμήσεις ότι τα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Ενέργειας θα δείξουν μείωση των αποθεμάτων βενζίνης στις ΗΠΑ, την περασμένη εβδομάδα.

Στις 12.03’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού ενισχυόταν κατά 1,10 δολάρια στα 110,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 109,11 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 1,05 δολάρια.

Αν και ο «Γκουστάβ» δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην περιοχή του Κόλπου – το κέντρο της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου – 11 διυλιστήρια παραμένουν σήμερα κλειστά, λόγω ανεπαρκούς τροφοδοσίας με ηλεκτρισμό.

«Υπάρχουν ακόμη ανησυχίες όσον αφορά σε θέματα προσφοράς. Ένα μεγάλο μέρος της δυναμικότητας στον Κόλπο του Μεξικού έχει διακοπεί και ορισμένα διυλιστήρια εξακολουθούν να είναι κλειστά», επισημαίνει αναλυτής της Fuel First Consulting στο Σύδνεϋ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα