United Textiles: Προχωρά η διαδικασία χρηματοδότησης του επιχειρησιακού σχεδίου

Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2008 16:50

Η διαδικασία για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου έχει προχωρήσει, όπως επισημάνθηκε στη Β’ επαναληπτική τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας, η οποία είχε διακοπεί στις 6/8/08 και συνεχίστηκε σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της γ.σ. ενημέρωσε τους μετόχους για τη συνάντηση που είχαν οι πιστώτριες τράπεζες – Εθνική, Emporiki, Alpha Bank, Αγροτική, EFG Eurobank και Geniki.

Όπως αναφέρθηκε, οι πιστώτριες τράπεζες αναμένεται να οριστικοποιήσουν τη δομή της χρηματοδότησης και αναχρηματοδότησης του επιχειρησιακού σχεδίου με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

«Η εταιρεία εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμο στάδιο, δεδομένης της σημαντικής καθυστέρησης που παρατηρείται στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και η άμεση ολοκλήρωση της διαδικασίας χρηματοδότησής της κρίνεται επιτακτική», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, όπως γνωστοποιήθηκε στη γ.σ., το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ζήτησε από τη διοίκηση της εταιρείας νέα πίστωση χρόνου, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την έκδοση της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου και την χρηματοδότηση της εταιρείας.

Ως εκ τούτου, ο πρόεδρος της γ.σ. ζήτησε και πήρε την ομόφωνη έγκριση της συνέλευσης για την εκ νέου διακοπή της συζήτησης των θεμάτων και τη συνέχισή της την Παρασκευή, 3 Οκτωβρίου 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα