Πρόοδος στις συνομιλίες EDF – British Energy

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 11:44
UPD:11:46

Οι διαπραγματεύσεις του γαλλικού ομίλου ενέργειας Electricite de France για την εξαγορά της βρετανικής διαχειρίστριας πυρηνικών αντιδραστήρων British Energy σημειώνουν πρόοδο, ωστόσο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτι ανακοινώσιμο, σύμφωνα με δύο πηγές της βιομηχανίας, τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και η σύναψη μιας συμφωνίας είναι πολύ πιθανή, αν όχι επικείμενη. «Βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, αλλά όχι στο σημείο να την ανακοινώσουν», δήλωσε η μια εκ των ανωτέρω πηγών, προσθέτοντας ότι η πρόσφατη πτώση των τιμών πετρελαίου ευνοεί τη συμφωνία.

Σημερινό δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει, άλλωστε, πως η EDF έχει προσφερθεί να αυξήσει την προσφορά της, ύψους 12 δισ. στερλινών σε μετρητά, την οποία ο βρετανικός όμιλος απέρριψε την 1η Αυγούστου.

Οι μετοχές της British Energy υποχωρούσαν νωρίτερα κατά 0,75% στις 733 πένες, διαμορφώνοντας την αξία της εταιρείας – το 35% της οποίας ανήκει στη βρετανική κυβέρνηση – στα 11,7 δισ. στερλίνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα