Εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 13:24

Την εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων της βιομηχανίας αμύλου και αμυλοσακχάρου ΒΙΑΜΥΛ, έως την ερχόμενη Τρίτη, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Όπως έκανε γνωστό από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Γιώργος Βερναδάκης, οι υπηρεσίες του Οργανισμού έχουν έλθει σε συμφωνία με επιχειρήσεις, οι οποίες προτίθενται να ενταχθούν στο πρόγραμμα απασχόλησης που εκπονήθηκε για τη ΒΙΑΜΥΛ και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας- σχετικές με το αντικείμενο των 75 εργαζομένων της βιομηχανίας που θα χάσουν τη δουλειά τους στις 30/9.

Μέχρι σήμερα έχουν εξασφαλισθεί επίσημα, με υπογραφές των επιχειρηματιών, συνολικά 60 νέες θέσεις εργασίας, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση του Διοικητή του ΟΑΕΔ, μέχρι την Τρίτη θα έχουν εξασφαλισθεί και οι υπόλοιπες 15. «Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν διαμαρτυρίες όταν διασφαλίζονται νέες θέσεις εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων πριν καν αυτοί απολυθούν», παρατήρησε ο κ.Βερναδάκης, στο πλαίσιο συνάντησης με δημοσιογράφους.

Αναφερόμενος στη γενικότερη πορεία του Οργανισμού ο κ.Βερναδάκης, επισήμανε ότι, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία το 75% των νέων ατομικών επιχειρήσεων, που δημιουργήθηκαν μέσω των προγραμμάτων αυτοαπασχόλησης του ΟΑΕΔ, τρία χρόνια μετά τη λήξη των προγραμμάτων εξακολουθούν να λειτουργούν, ενώ ποσοστό 20% των επιχειρήσεων αυτών έχουν δημιουργήσει και νέες θέσεις απασχόλησης (από μία έως τρεις).

Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών του Οργανισμού ο κ.Βερναδάκης γνωστοποίησε ότι τον επόμενο μήνα ξεκινά πρόγραμμα για την εκπαίδευση συμβούλων εργασίας, με αξιοποίηση του ίδιου του δυναμικού του ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα, που υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Απρίλιο, αφορά τους 3.500 εργαζομένους στον Οργανισμό, ενώ ο κ.Βερναδάκης εκτιμά ότι περί τους 1.200 θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον. Η εκπαίδευση των νέων εργασιακών συμβούλων, οι οποίοι θα είναι πλέον πιστοποιημένοι, θα είναι διάρκειας 600 ωρών. «Είναι η πρώτη φορά που θα έχουμε πιστοποιημένους συμβούλους», σημείωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Ιδιαίτερη έμφαση, εξάλλου, δίδεται στην πλήρη μηχανοργάνωση των υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, ενώ σε ό,τι αφορά στη συνεργασία του Οργανισμού με τους Δήμους, ο κ.Βερναδάκης διευκρίνισε ότι συνεχίζεται μονάχα το πρόγραμμα «Πλησίον Σύνταξης», που αφορά εργαζόμενους, οι οποίοι χρειάζονται λίγα ένσημα για να βγουν στη σύνταξη.

Στις προθέσεις του διοικητή του Οργανισμού είναι, τέλος, και η καθιέρωση συνεργασιών στα προγράμματα απασχόλησης με περιφερειακούς φορείς, όπως τα Επιμελητήρια, τα Πανεπιστήμια και οι Ενώσεις.

Μία τέτοια προσπάθεια έχει ήδη ξεκινήσει με τη συνεργασία του ΟΑΕΔ με τον Ελληνικό Οργανισμό Μικρών Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας (ΕΟΜΜΕΧ) και τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, για ένα πρόγραμμα που αφορά επιδοτήσεις νέων 22-32 ετών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα