Πτώση του μεριδίου της στην παγκόσμια αγορά «βλέπει» η Nokia

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 15:55
UPD:16:01

Πτώση του μεριδίου της στην παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων αναμένει η Nokia για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς, ως αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών από τους ανταγωνιστές της καθώς και της καθυστέρησης που υπήρξε σε μια νέα συσκευή της.

Η μετοχή της φινλανδικής εταιρείας, η οποία διατήρησε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της βιομηχανίας φέτος, υποχώρησε στον απόηχο της ανακοίνωσης, σε χαμηλά πέντε μηνών, κατά τη διαπραγμάτευσή της στο χρηματιστήριο του Ελσίνκι.

Στις προηγούμενες προβλέψεις της, η Nokia ανέφερε ότι το μερίδιο αγοράς στο τρίτο τρίμηνο θα διαμορφωνόταν στα ίδια επίπεδα με το πρώτο.

«Η στρατηγική της Nokia είναι να αποκτά μερίδιο αγοράς μόνο όταν η εταιρεία πιστεύει ότι αυτό θα είναι βιώσιμα κερδοφόρο σε μακροπρόθεσμο επίπεδο», αναφέρει η εταιρεία στη σημερινή ανακοίνωσή της, σημειώνοντας ότι η ίδια επέλεξε να μην συμμετάσχει στην πρόσφατη επιθετική αύξηση των τιμών.

Η εταιρεία επανέλαβε, ακόμη, την πρόβλεψή της ότι η παγκόσμια αγορά κινητών τηλεφώνων θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμούς της τάξης του 10%, ή και περισσότερο. Οι παγκόσμιες πωλήσεις διαμορφώθηκαν πέρυσι στα 1,14 δισ. συσκευές.

Οι μετοχές της Nokia κατέγραψαν σημαντικές απώλειες της τάξης του 11%, φτάνοντας στα 13,96 ευρώ στο Ελσίνκι. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωσή τους από τις 17 Απριλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα