ΚΕΔ: Μνημόνια συνεργασίας με Δήμους της Θεσσαλονίκης

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 18:13

Στην υπογραφή Μνημονίων Συνεργασίας με τέσσερις Δήμους της Θεσσαλονίκης προχωρά η ΚΕΔ. Τα μνημόνια αφορούν την αξιοποίηση και ανάπτυξη Δημοσίων και Δημοτικών Ακινήτων στις περιοχές αυτές.

Στόχος των Μνημονίων Συνεργασίας είναι η χρηστή διαχείριση και ενεργή προστασία των δημοσίων ακινήτων, με στόχο την εξυπηρέτηση και κάλυψη σημαντικών τοπικών αλλά και υπερτοπικών κοινωνικών αναγκών, με παράλληλη ανάδειξη και αξιοποίηση των ακινήτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο Δ/νων Σύμβουλος ΚΕΔ κ. Κ. Α. Γκράτζιος συνυπέγραψε με τους αντίστοιχους Δημάρχους κατά σειρά τα ακόλουθα Μνημόνια Συνεργασίας :

1) Δήμος Μενεμένης

Σημαντικό κεντρικό ακίνητο διατίθεται για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών της πόλης, όπως την στέγαση νέου Δημαρχείου, εκπαιδευτικών κτιρίων, Μητροπολιτικού ναού και δημιουργία πρασίνου.

Επίσης, προωθείται η κατασκευή Σταθμού Εμπορευματικών Μεταφορών υπερτοπικής σημασίας και η αξιοποίηση αρκετών άλλων ακινήτων που βρίσκονται σε υποβαθμισμένες περιοχές και με την αξιοποίησή τους θα δοθεί σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

2) Δήμος Ελευθερίου Κορδελιού

Συμφωνείται βασικά η από κοινού αξιοποίηση του πρώην ‘’Στρατοπέδου Ζιάκα’’, το οποίο αποτελεί έκταση ζωτικής σημασίας για την περιοχή, με παράλληλη μελέτη και άλλων ακινήτων.

3) Δήμος Πυλαίας

Συμφωνείται το πλαίσιο και οι διαδικασίες αξιοποίησης των δημοσίων και δημοτικών ακινήτων της περιοχής, μέσω μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης.

4) Δήμος Μίκρας

Επίσης συμφωνείται το πλαίσιο και οι διαδικασίες αξιοποίησης σε μια περιοχή μεγάλου ενδιαφέροντος και σημασίας για την Θεσσαλονίκη.

Πέραν αυτών, η ΚΕΔ πρόσφατα έχει υπογράψει αντίστοιχες συμφωνίες και με άλλους Δήμους της Θεσσαλονίκης.

Με τον Δήμο Αμπελοκήπων, για την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων ‘’Μ. Αλεξάνδρου’’ και ‘’Παπακυριαζή’’ και με τον Δήμο Μηχανιώνας για σειρά ακινήτων, με ιδιαίτερη σημασία το ακίνητο που θα στεγάσει τις νέες εγκαταστάσεις του ‘’Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος’’.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα