Tράπεζα Πειραιώς: Επέκταση στην ασφαλιστική αγορά της Κύπρου

Παρασκευή, 05 Σεπτεμβρίου 2008 21:37

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι στις 4 Σεπτεμβρίου 2008 η θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ υπέγραψε συμφωνία για την αγορά 18% του μετοχικού κεφαλαίου της ασφαλιστικής εταιρείας "Atlantic Insurance Company Public Ltd".

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε Ευρώ 14,079,212 και θα ολοκληρωθεί μετά τη λήψη εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές. Πρόθεση του Ομίλου Πειραιώς είναι να αποκτήσει συνολικά ποσοστό 25% πλέον 1 μετοχής στην "Atlantic Insurance Company Public Ltd".

Η Atlantic Insurance Company Public Ltd ιδρύθηκε το 1983, με κύριο σκοπό την διεξαγωγή ασφαλιστικών εργασιών Γενικού Κλάδου, και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου από το 2000. Αποτελεί την 5η μεγαλύτερη σε Κύκλο Εργασιών ασφαλιστική εταιρεία Γενικού Κλάδου της Κύπρου και την 3η σε Καθαρά Κέρδη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία παρουσιάζει εντυπωσιακή πρόοδο τα τελευταία χρόνια έχοντας εξαπλασιάσει τα καθαρά κέρδη της την τελευταία τετραετία σε 7 εκ. ευρώ επί συνόλου μικτών ασφαλίστρων 21 εκ. ευρώ, η δε απόδοση ιδίων κεφαλαίων με βάση στοιχεία του 2007 ανήλθε σε 25%.

Η εμπορική συνεργασία με την Atlantic ενισχύει άμεσα τις σταυροειδείς πωλήσεις και τη διατηρησιμότητα των πελατών της Τράπεζας, η οποία θα προσφέρει ένα πιο ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών. Επίσης στην φάση αυτή της γρήγορης ανάπτυξης της Τράπεζας στην Κύπρο, προσφέρεται στο υψηλής ποιότητας πελατολόγιο της Atlantic, που υπερβαίνει τους 30.000 σταθερούς πελάτες, άμεσα πρόσβαση στην Τράπεζα.

Με την στρατηγική αυτή συμμετοχή στον ασφαλιστικό κλάδο η Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) εδραιώνει την παρουσία του Ομίλου στην κυπριακή αγορά, ενώ παράλληλα επωφελείται από τη συμμετοχή στην καθαρή κερδοφορία της εταιρείας και από τις συνέργειες που θα προκύψουν από την εμπορική συνεργασία, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα