ΔΕΗ: Στόχος η δραστική μείωση των δαπανών

Ομιλία Τάκη Αθανασόπουλου στη ΔΕΘ
Σάββατο, 06 Σεπτεμβρίου 2008 16:29
UPD:20:08
EUROKINISSI/MOTION TEAM/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ

Τα δυσμενή οικονομικά αποτέλεσμα του πρώτου εξαμήνου 2008 οφείλονται κατά κύριο λόγο στην πρωτοφανή εκτίναξη των τιμών των εισαγόμενων καυσίμων και των αγορών ενέργειας, με αποτέλεσμα να διατίθεται πάνω από το 50% των εσόδων για την πληρωμή των αυξημένων δαπανών για τα εισαγόμενα καύσιμα και αγορές ενέργειας.

Τα παραπάνω επισήμανε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια του περιπτέρου της ΔΕΗ στην 73η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι "παρά το αντίξοο ενεργειακό περιβάλλον – διεθνώς αλλά και στη χώρα μας – μέσα στο οποίο κινείται η επιχείρησή μας, είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε εσωτερικές δράσεις που θα οδηγήσουν σε ριζικά βήματα αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ και βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς της".

Επιδίωξη της επιχείρησης, συνέχισε ο κ. Αθανασόπουλος, είναι να μειώσουμε δραστικά τις δαπάνες μας και να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα εσωτερικά κεφάλαια για την απαιτούμενη χρηματοδότηση του φιλόδοξου επενδυτικού μας προγράμματος.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ δήλωσε επίσης ότι εάν εξαιρεθεί η συγκυριακή χειροτέρευση των οικονομικών αποτελεσμάτων της, η ΔΕΗ είναι σήμερα περισσότερο αποτελεσματική στην εκτέλεση των δραστηριοτήτων της και στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προς τους πελάτες της.

Το Στρατηγικό Σχέδιο που είχαμε ανακοινώσει το Νοέμβριο του 2007 υλοποιείται κανονικά και, παρά τις αρχικές καθυστερήσεις, προχωρούν οι νέες επενδύσεις δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος:

- Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες κατασκευής της νέας Μονάδας φυσικού αερίου ισχύος 417 MW στο Αλιβέρι.

- Προκηρύχθηκε η Μονάδα φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου «Μεγαλόπολη V» ισχύος 800MW και οι προσφορές θα υποβληθούν τον επόμενο μήνα.

- Προκηρύχθηκε η νέα λιγνιτική Μονάδα στη Μελίτη Φλώρινας ισχύος 450MW και οι προσφορές θα υποβληθούν τον προσεχή Νοέμβριο.

- Η αίτηση για την έκδοση άδειας παραγωγής για την ανθρακική μονάδα στο Αλιβέρι, ισχύος 800MW έγινε προχθές σεκτή από την ΡΑΕ, η οποία έθεσε σφικτούς χρόνους για την έκδοση της άδειας εγκατάστασης το 2009 και τη θέση σε εμπορική λειτουργία το 2013.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα