Νέες διοικητικές αλλαγές στη Lehman

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 09:13
UPD:09:29

Σε διοικητική αναδιάρθρωση, σε επίπεδο ανώτατων στελεχών, προέβη ο διευθύνων σύμβουλος της Lehman Brothers Ρίτσαρντ Φουλντ, για τρίτη φορά σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Σημειώνεται ότι τη συγκεκριμένη περίοδο η διοίκηση της εταιρείας διαπραγματεύεται με ξένους επενδυτές την ενίσχυση του κεφαλαίου της και την πώληση ενυπόθηκων τίτλων.

Όπως ανακοίνωσε χθες η Lehman, ο επικεφαλής διεθνών επιχειρήσεων Τζέρεμι Μ. Ίζαακς και ο επικεφαλής του τμήματος σταθερού εισοδήματος ¶ντριου Μόρτον πρόκειται να αποχωρήσουν από την εταιρεία.

Στη θέση του Μόρτον, ως συν-επικεφαλής σταθερού εισοδήματος, ορίστηκαν οι Έρικ Φέλντερ και Χιουνγκ Σουν Λι, ενώ στη θέση των συν-διευθύνοντων συμβούλων Ευρώπης και Μέσης Ανατολής τοποθετήθηκαν οι Ρικάρντο Μπαντσέτι και Κρίστιαν Μάισνερ. Από την εταιρεία αναμένεται να αποχωρήσει επίσης ο Μπενουά Σαβορέ, γενικός διευθυντής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Φουλντ αντικατέστησε τον επί 30 έτη συνεργάτη του, Τζόζεφ Γκρέγκορι, ορίζοντας ως νέο πρόεδρο της Lehman τον Μπαρτ ΜακΝτέιντ. Η κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων οδήγησε την αμερικανική εταιρεία σε απώλειες 2,8 δισ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Οι Φουλντ και ΜακΝτέιντ αναμένεται να ανακοινώσουν αργότερα αυτόν το μήνα τα αποτελέσματα της Lehman για το τρίτο τρίμηνο καθώς και την έκβαση των συνομιλιών για την πώληση ενεργητικού και την άντληση κεφαλαίων από επενδυτές από το εξωτερικό. Η μετοχή της εταιρείας έχει υποχωρήσει μέχρι στιγμής φέτος στο NYSE κατά 75%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα