Τα ΕΛ.ΠΕ. εξετάζουν τις δυνατότητες εξαγορών στο εξωτερικό

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 09:41

Κύπρος και Μαυροβούνιο δίνουν το στίγμα και θέτουν το στόχο για τον όμιλο των ΕΛ.ΠΕ., ο οποίος στις εκτός Ελλάδας χώρες που δραστηριοποιείται θέλει μέσα στην επόμενη 5ετία να αναδειχθεί στους τρεις πιο ισχυρούς παίκτες των αγορών, εξετάζοντας και τις δυνατότητες για εξαγορές.

Τα ΕΛ.ΠΕ., που κατέχουν ηγετική θέση σε Κύπρο και Μαυροβούνιο, βλέπουν και τις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου με δεδομένο το ενδιαφέρον για την τουρκική αγορά, αν και δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ι. Κωστόπουλος, κατά την τελετή εγκαινίων του περιπτέρου των ΕΛ.ΠΕ. στην 73η ΔΕΘ.

Οι επενδύσεις

Ο όμιλος, που έχει 27 εταιρείες σε 11 χώρες, πρόκειται στα επόμενα 4-5 χρόνια να επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ στον τομέα της διύλισης, δίχως να υπολογίζεται ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας. Στην ηλεκτρική ενέργεια στόχος είναι τα ΕΛ.ΠΕ. να είναι ένας από τους 2-3 μεγάλους παίκτες στην ελληνική αγορά με εγκατεστημένη ισχύ 1.500-2.000 MW στα επόμενα 5-6 χρόνια.

Ο κ. Κωστόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι τα διυλιστήρια και δη τα ΕΛ.ΠΕ. δεν αποτελούν μέρος των στρεβλώσεων της αγοράς, ενώ είπε ότι σημειώθηκε μικρή υποχώρηση της αγοράς καυσίμων, η οποία οφείλεται στις μειώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς οι υπόλοιπες καταναλώσεις αυξήθηκαν κατά 2,2%.

Σε ό,τι αφορά την ΕΚΟ, ο κ. Κωστόπουλος είπε ότι το τελευταίο δίμηνο αναδείχθηκε ηγέτιδα στην αγορά βενζίνης.

ΑΝ. ΚΑΡΟΛΙΔΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα