Κ. Χατζηδάκης για Ο.Α.: «Με λογική και ευαισθησία»

Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2008 14:59

«Για την Ολυμπιακή, θέλουμε να βρούμε - και θα βρούμε, μια λύση με βάση την οποία θα κρατήσουμε το όνομα, θα κρατήσουμε το σήμα, θα δημιουργήσουμε μία νέα εταιρεία που θα αποκρατικοποιηθεί και θα σταματήσει να επιβαρύνει τους φορολογούμενους με τα ελλείμματα και τα χρέη που τους επιβαρύνει η σημερινή, ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα».

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κωστής Χατζηδάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου για την Ολυμπιακή.

Όπως είπε ο υπουργός, οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. συνεχίζονται. «Πρέπει να ξέρετε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει μπροστά με λογική και με ευαισθησία. Με λογική για την Ολυμπιακή και τους φορολογούμενους, με ευαισθησία για τους εργαζόμενους».

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ακόμη ότι «η σημερινή εταιρεία έχει ένα μεγάλο δομικό πρόβλημα: 54 από τα 68 μη επιδοτούμενα δρομολόγια της είναι ζημιογόνα».

Ανέφερε επίσης ότι «δεν αντέχει σε καμία κριτική, η συζήτηση για επέκταση των δραστηριοτήτων της Ολυμπιακής. Διότι αν επεκταθούν σήμερα, με τη σημερινή δομή της εταιρείας οι δραστηριότητες αυτές, θα επεκταθούν οι ζημίες, θα επεκταθεί το πρόβλημα. Όσοι έχουν στοιχειώδη επαφή με τα οικονομικά, δεν πρέπει να τα λένε αυτά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα