Τη γερμανική Behka Plast εξαγόρασε η A.G. Petzetakis Gmbh

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2001 17:45
UPD:17:47

Στην εξαγορά του 100% της Behka Plast Gmbh, παραγωγικής εταιρείας με έδρα τη Γερμανία, έναντι περίπου 340 εκατ. δρχ. προχώρησε η A.G. Petzetakis Gmbh, εμπορική θυγατρική της Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε. στη Γερμανία.

Η εξαγορασθείσα εταιρεία, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εισηγμένης στο ΧΑΑ Πετζετάκις, παράγει εύκαμπτους σωλήνες για βιομηχανική και οικιακή χρήση, διαθέτει 12 γραμμές παραγωγής και έχει αναπτύξει ανταγωνιστικό δίκτυο διανομής με περισσότερους από 200 πελάτες, ενώ πέρυσι ο κύκλος εργασιών της διαμορφώθηκε σε περίπου 1,7 δισ. δρχ.

Οπως υπογραμμίζεται, η παραγωγική μονάδα της Behka Plast απέχει μόλις 25 χλμ. από τις εγκαταστάσεις της A.Petzetakis Gmbh στην πόλη Ντίσελντορφ και έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή σχέδιο συγχώνευσης των δύο εταιρειών, το οποίο σε πρώτη φάση προβλέπει τη μεταφορά των δύο εταιρειών σε ενιαίο χώρο και στη συνέχεια την επέκταση των παραγωγικών τους δραστηριοτήρτων.

Οπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της A.Petzetakis Gmbh, R. Skowronek, η εξαγορά της Behka Plast προσφέρει στον όμιλο Πετζετάκις σημαντικές συνέργειες καθώς θα επιτευχθούν άμεσα οικονομίες κλίμακος σε επίπεδο διοίκησης και διακίνησης, ενώ, παράλληλα, θα ενισχυθεί σημαντικά ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων του ομίλου στη Γερμανία λόγω της συμπληρωμαικότητας των προϊόντων.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η A.G. Petzetakis Gmbh, κατά 100% εμπορική θυγατρική της Α.Γ. Πετζετάκις, είναι η πρώτη εκτός Ελλάδας θυγατρική του ομίλου και δραστηριοποιείται από το 1972 στη γερμανική αγορά στο χώρο των εύκαμπτων βιομηχανικών σωλήνων. Οι πωλήσεις της το 2000 πλησίασαν τα 1,7 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν γύρω στα 130 εκατ. δρχ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα