BHP: Οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες ευνοούν την προσφορά για τη Rio Tinto

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 09:38

Η πτώση των τιμών στα εμπορεύματα και η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας θα πείσουν τους μετόχους να στηρίξουν την ύψους 121,5 δισ. δολαρίων επιθετική προσφορά της BHP Billiton για τη Rio Tinto, όπως εκτιμά η διοίκηση της κορυφαίας μεταλλουργίας στον πλανήτη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στη Νέα Υόρκη, ο διευθύνων σύμβουλος της BHP Μάριους Κλόπερς τόνισε ότι οι μέτοχοι της Rio Tinto θα ταχθούν πιθανόν υπέρ της εξαγοράς, καθώς η BHP διαθέτει υψηλότερα περιθώρια κέρδους και χαμηλότερο δανεισμό σε σχέση με την ανταγωνίστριά της.

Όπως συμπλήρωσε, επίσης, η αναμενόμενη εξοικονόμηση πόρων, ύψους 3,7 δισ. δολαρίων, έχει μεγαλύτερη αξία τώρα που οι τιμές των εμπορευμάτων υποχωρούν.

Στόχος του Κλόπερς είναι να αναδείξει την BHP στη μεγαλύτερη παραγωγό χαλκού και αλουμινίου και να αφαιρέσει τα πρωτεία από την βραζιλιάνικη Vale do Rio Doce, ως η μεγαλύτερη προμηθεύτρια σιδηρομεταλλεύματος. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του ομίλου, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στο Πάσχα.

«Αν εστιάσετε στην ολοκλήρωση της συμφωνίας, (θα δείτε πως) όσο πιο άσχημο είναι το οικονομικό κλίμα, τόσο το καλύτερο για εμάς», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως «αυτό που έχει αλλάξει πλέον στην αγορά είναι ότι οι άνθρωποι συνειδητοποιούν πως η προσφορά μας είναι πολύ καλή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα