Κοντά σε χαμηλά πενταμήνου οι τιμές πετρελαίου

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 10:50
UPD:10:52

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών υποχωρούν και πάλι οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η ανάκαμψη του δολαρίου έχει απομακρύνει τους επενδυτές από τα εμπορεύματα, ενώ ο ΟΠΕΚ αναμένεται να διατηρήσει σήμερα αμετάβλητη την παραγωγή του.

Οι φόβοι σχετικά με την ισχυροποίηση ενός ακόμη τυφώνα στον Κόλπο του Μεξικού αντισταθμίστηκαν από την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος σε υψηλά ενός έτους έναντι ενός «καλαθιού» νομισμάτων, μετά τη διάσωση των Fannie Mae και Freddie Mac από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Στις 9.53’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση τον Οκτώβριο υποχωρούσε κατά ένα δολάριο, φτάνοντας σχεδόν στα χαμηλά πέντε μηνών των 104,70 δολαρίων το βαρέλι, στα οποία είχε μειωθεί τη Δευτέρα.

Στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του Brent σημείωνε πτώση 97 σεντς στα 102,47 δολάρια το βαρέλι.

«Αν δεν υπήρχε το θέμα των τυφώνων, το πετρέλαιο θα έπρεπε να βρίσκεται κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, δεδομένου του κλίματος», επισημαίνει ο Τέτσου Εμόρι της Astmax.

Αργότερα σήμερα, αναμένεται να συνεδριάσει και ο ΟΠΕΚ, με τους αναλυτές να εικάζουν πως τα μέλη του καρτέλ θα διατηρήσουν αμετάβλητα τα επίπεδα της παραγωγής τους, ειδικά μετά τη σημερινή δήλωση του Σαουδάραβα υπουργού Πετρελαίου ότι η αγορά είναι ισορροπημένη και τα αποθέματα υγιή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα