Σε χαμηλά πέντε μηνών οι τιμές πετρελαίου

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 13:12

Σε νέα χαμηλά πενταμήνου υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», επηρεαζόμενες από την ενίσχυση του δολαρίου καθώς και από τις εικασίες ότι ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή κατά τη σημερινή συνεδρίασή του.

Στις 12.31’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αργού στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου υποχωρούσε κατά 1,39 δολάρια στα 104,95 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα, είχε υποχωρήσει έως και τα 104,23 δολάρια το βαρέλι, σε χαμηλά πέντε μηνών.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent για παράδοση τον Οκτώβριο διαμορφωνόταν στα 102,03 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 1,41 δολάρια.

Σημειώνεται ότι οι φόβοι σχετικά με την ισχυροποίηση ενός ακόμη τυφώνα στον Κόλπο του Μεξικού αντισταθμίστηκαν από την άνοδο του αμερικανικού νομίσματος σε υψηλά ενός έτους έναντι ενός «καλαθιού» νομισμάτων, μετά τη διάσωση των Fannie Mae και Freddie Mac από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

«Αν δεν υπήρχε το θέμα των τυφώνων, το πετρέλαιο θα έπρεπε να βρίσκεται κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, δεδομένου του κλίματος», επισημαίνει ο Τέτσου Εμόρι της Astmax.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα