Google: Σύντομα στο διαδίκτυο το αρχείο μεγάλων εφημερίδων

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 15:11
UPD:15:27

Η μετατροπή σε ψηφιακή μορφή δεκάδων ιστορικών φύλλων εφημερίδων από το παρελθόν, συγκαταλέγεται στα άμεσα σχέδια της Google, σύμφωνα με ανακοίνωση της διάσημης αμερικανικής εταιρείας.

Στόχος της εταιρείας είναι να μπορέσει, σε συνεργασία με τους εκδότες, να κάνει δυνατό το ξεφύλλισμα και το διάβασμα των εφημερίδων μέσω του διαδικτύου, δημιουργώντας αρχεία εκατομμυρίων σελίδων και σκανάροντας εικόνες και δημοσιεύματα από ιστορικά φύλλα του παρελθόντος.

Η προσπάθεια έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και δύο χρόνια, με την Google να συνεργάζεται με τις δύο μεγαλύτερες αμερικανικές εφημερίδες New York Times και Washington Post, για την καταχώρηση παλιών φύλλων τους στο αρχείο της.

«Ο χρήστης θα μπορεί όχι μόνο να κάνει αναζήτηση πληροφοριών σε αυτές τις εφημερίδες, αλλά θα μπορεί κατά την πλοήγησή του να βλέπει τους τίτλους, τις φωτογραφίες, τα άρθρα, τις διαφημίσεις… όλα, όπως ακριβώς έχουν δημοσιευθεί στο εκάστοτε έντυπο φύλλο» δήλωσε ο υπεύθυνος παραγωγής της Google, Punit Soni.

Η ακριβής ψηφιακή μεταφορά των εφημερίδων στο διαδίκτυο, θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες του Internet, να γνωρίσουν πώς ιστορικά γεγονότα του παρελθόντος παρουσιάστηκαν από τον Τύπο της εποχής.

Πηγή: Independent



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα