Santander: Επανέναρξη συνομιλιών για την εξαγορά της Postbank

Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg
Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 15:53

Ο Νο1 τραπεζικός όμιλος της Ισπανίας Banco Santander ξεκίνησε νέες συνομιλίες με στόχο την εξαγορά της Deutsche Postbank, μετά τη σημαντική υποχώρηση της χρηματιστηριακής της αξίας, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο άτομα με γνώση του θέματος.

H Santander ανταγωνίζεται την Deutsche Bank για την απόκτηση της επίσης γερμανικής Postbank, αποκάλυψαν οι ίδιες πηγές, οι οποίες ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους καθώς οι συνομιλίες είναι μυστικές.

Η ισπανική τράπεζα φέρεται πρόθυμη να καταβάλει έως και 50 ευρώ ανά μετοχή, τίμημα το οποίο αποτιμά την αξία της Postbank σε περίπου 8,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Bloomberg, τα Γερμανικά Ταχυδρομεία πιθανόν να αποφασίσουν υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων ή να ματαιώσουν την πώληση του πλειοψηφικού τους ποσοστού στην Postbank, κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. στις 12 Σεπτεμβρίου.

Μια πιθανή πώληση της γερμανικής τράπεζας θα έρθει δύο μόνο εβδομάδες μετά τη συμφωνία της Commerzbank να εξαγοράσει την Dresdner από την Allianz, έναντι 9,8 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα