Περίπου 800.000 οι πληγέντες στην Αϊτή από τους κυκλώνες

Τρίτη, 09 Σεπτεμβρίου 2008 16:12
UPD:16:13

Περίπου 800.000 άνθρωποι επλήγησαν από το καταστρεπτικό πέρασμα των τεσσάρων κυκλώνων που έπληξαν σε λιγότερο από έναν μήνα την Αϊτή, ενώ μόνο οι ζημιές που προκλήθηκαν στην Κούβα από τον κυκλώνα Γκούσταβ φτάνουν τα τρία με τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών.

«Υπολογίζεται ότι περί τα 800.000 άτομα έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας στην Αϊτή», ανέφερε η Ελίζαμπετ Μπιρς, εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

«Από αυτούς το 46% είναι παιδιά», πρόσθεσε εκπρόσωπος της UNICEF και συνέχισε: «Η κατάσταση είναι κρίσιμη στην Γκοναϊβ, η μισή πόλη έχει καλυφθεί από νερά».

Στην Κούβα, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, μετά το χθεσινό φονικό πέρασμα του κυκλώνα ¶ϊκ, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα ο Γκούσταβ είχε καταστρέψει ολοσχερώς περίπου 90.000 σπίτια, σύμφωνα με το OCHA.

«Πάνω από το 60% της περιοχής Πινάρ ντελ Ρίο επλήγη άμεσα από τον Γκούσταβ», ανέφερε η Μπιρς.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας το ΟCHA είχε ανακοινώσει ότι από τον κυκλώνα Χάνα οι νεκροί είχαν ξεπεράσει τους 500 στην Αϊτή, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα από τον κυκλώνα Γκούσταβ είχαν χάσει την ζωή τους 77 άνθρωποι και τρεις εβδομάδες νωρίτερα ο κυκλώνας Φέι είχε προκαλέσει τον θάνατο σε περίπου σαράντα άτομα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα