Πάνω από τα 101 δολ. η τιμή του αργού

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008 09:58

Πάνω από τα 101 δολάρια το βαρέλι ανακάμπτουν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, με το βλέμμα των αγορών να είναι στραμμένο στην πορεία που ακολουθεί ο τυφώνας ¶ικ και στο κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει τη λειτουργία των διυλιστηρίων και την παραγωγή στις ΗΠΑ.

«Πρόκειται για μια μικρή διόρθωση, έπειτα από μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών», εκτιμά ο Ντέιβιντ Μουρ της Commonwealth Bank of Australia.

Στις 9.41’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού στα συμβόλαια παράδοσης Οκτωβρίου ενισχυόταν κατά 65 σεντς στα 101,52 δολάρια το βαρέλι. Χθες, έκλεισε με απώλειες 1,71 δολαρίων, έχοντας υποχωρήσει ενδοσυνεδριακά έως και στα 100,10 δολάρια το βαρέλι, το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Απριλίου.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent σημείωνε σήμερα άνοδο 50 σεντς στα 98,14 δολάρια το βαρέλι. Την Πέμπτη, υποχώρησε στα χαμηλά έξι μηνών των 96,99 δολαρίων το βαρέλι.

Χθες, οι τιμές του «μαύρου χρυσού» κατέγραψαν σημαντική πτώση κοντά στα 100 δολάρια, λόγω των ανησυχιών για επιβράδυνση της παγκόσμιας ζήτησης ενέργειας. Στη μείωση συνέβαλε και δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο η Σαουδική Αραβία δεν σκοπεύει να συμμορφωθεί στις προτροπές του προέδρου του ΟΠΕΚ και να μειώσει την παραγωγή της.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα