Γ. Αλογοσκούφης: Μεγαλύτερες των εκτιμήσεων οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης

Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2008 15:39
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Στο συμπέρασμα ότι οι επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης είναι μεγαλύτερες για τις οικονομίες της Ευρωζώνης, από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, κατέληξαν οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών, μετά την συνάντηση που είχαν στη Νίκαια της Γαλλίας, στο πλαίσιο της άτυπης Συνόδου του Eurogroup.

Τα παραπάνω ανέφερε σε δηλώσεις του, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, επισημαίνοντας ότι σε μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες η ανάπτυξη είχε αρνητικό πρόσημο στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

«Είναι σαφές ότι υπάρχουν επιπτώσεις και από την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και από τον διεθνή πληθωρισμό σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, ενώ υπάρχουν επιπτώσεις και στους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και στις πραγματικές οικονομίες πολλών χωρών της ευρωζώνης», ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης.

Στην παρέμβασή του, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών υπογράμμισε ότι θα πρέπει να διασφαλισθεί ότι οι κανόνες που έχουν τεθεί σε επίπεδο πληθωρισμού, τήρησης του συμφώνου σταθερότητας και ανάπτυξης και επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων στο πλαίσιο της στρατηγικής της Λισαβόνας θα ακολουθηθούν και θα εφαρμοσθούν.

Ο κ. Αλογοσκούφης επισήμανε, τέλος, ότι η κάθε χώρα, ανάλογα με την δημοσιονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των κανόνων που προαναφέρθηκαν.

«Στην Ελλάδα πήραμε ήδη πρωτοβουλίες για τον προϋπολογισμό του 2009, την στήριξη της ανάπτυξης και την στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων. Κάθε χώρα θα πρέπει να αναλάβει τις δικιές της πρωτοβουλίες ώστε να δώσουμε ξανά εμπιστοσύνη στους ευρωπαίους πολίτες ότι υπάρχει επαρκής απάντηση στην κρίση», ανέφερε ο υπουργός.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα