BASF: Εξαγορά της Ciba έναντι 5,5 δισ. δολ.

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008 10:40
EPA/STEFFEN SCHMIDT

Στην εξαγορά της Ciba Holdings, έναντι συνολικού τιμήματος 6,1 δισ. ελβετικών φράγκων (5,5 δισ. δολάρια), συμφώνησε να προχωρήσει ο μεγαλύτερος όμιλος χημικών στον κόσμο BASF, επεκτείνοντας την παρουσία του στα εξειδικευμένα χημικά προϊόντα.

Όπως αναφέρει η γερμανική εταιρεία σε σημερινή ανακοίνωσή της, πρόκειται να καταβάλει 50 φράγκα σε μετρητά για κάθε μετοχή της Ciba, ποσό 32% υψηλότερο σε σχέση με την τιμή στην οποία έκλεισε η μετοχή της τελευταίας στις 12 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την BASF, την προσφορά στηρίζει και η ελβετική Ciba.

«Με την εξαγορά της Ciba, η BASF ισχυροποιεί το χαρτοφυλάκιό της και επεκτείνει την ηγετική θέση της στα εξειδικευμένα χημικά, με προϊόντα και υπηρεσίες για μια γκάμα βιομηχανικών πελατών», αναφέρει ο γερμανικός όμιλος στο ανακοινωθέν του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BASF, Χουέργκεν Χάμπρεχτ, έχει μετατοπίσει το ενδιαφέρον της εταιρείας προς τις δραστηριότητες εκείνες που σχετίζονται λιγότερο με τις οικονομικές αναταραχές, εξαγοράζοντας την αμερικανική Engelhard το 2006. Η εν λόγω εταιρεία εφηύρε τους καταλυτικούς μετατροπείς καυσαερίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα