Ανακάμπτει το δολάριο

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2008 16:08

Τάσεις ανάκαμψης εμφανίζει σήμερα το δολάριο έναντι των υπολοίπων βασικών νομισμάτων, μετά την υποχώρηση των τιμών πετρελαίου σε χαμηλά επτά μηνών, την οποία πυροδότησαν οι ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Την αγορά επηρεάζει επίσης η είδηση της πτώχευσης της Lehman Brothers και αυτή της εξαγοράς της Merrill Lynch από την Bank of America, καθώς και η απόφαση της Κίνας να μειώσει για πρώτη φορά από το 2002 το βασικό της επιτόκιο.

Στο μεταξύ, το γιεν οδεύει προς την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο έναντι του δολαρίου σε διάστημα σχεδόν δύο εβδομάδων. Στις 15.04’ ώρα Ελλάδος, το δολάριο υποχωρούσε κατά 2,1% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, διαμορφούμενο στα 105,66 γιεν.

Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,7% έναντι του δολαρίου στα 1,4120 δολάρια, έχοντας απολέσει τα κέρδη που εμφάνιζε στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ σημείωνε πτώση 2,7% έναντι του γιεν, στα 149,16 γιεν.

«Η αρχική άνοδος (στην ισοτιμία ευρώ / δολαρίου) ήταν μια αντίδραση στις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν άλλαξε σημαντικά το μακροοικονομικό σενάριο. Η Ευρώπη είναι εκτεθειμένη στην χρηματοοικονομική κρίση όσο και όλοι οι άλλοι», εκτιμά αναλυτής της UBS.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα