Υποχωρεί ο χρυσός

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 07:39

ΠΤΩΤΙΚΑ για πρώτη ημέρα σε σύνολο τριών ημερών κινήθηκε ο χρυσός καθώς μερίδα επενδυτών πούλησε το πολύτιμο μέταλλο για να αντλήσει κεφάλαια μετά την πτώση των μετοχών στις ΗΠΑ εν μέσω αύξησης των εικασιών ότι οι ζημίες από τις αγορές πιστώσεων και η οικονομική συρρίκνωση θα επιδεινωθούν.

Οι ράβδοι χρυσού υποχώρησε από τα υψηλότερα επίπεδα σε μία εβδομάδα μετά τη χθεσινή πτώση των αμερικανικών μετοχών χθες, τα μέγιστα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις τον Σεπτέμβριο του 2001. Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε άνοδο 5,4% τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε 1% φθάνοντας στα 778,63 δολ. η ουγγιά στις 9:49 π.μ. στη Σιγκαπούρη μετά την άνοδο που σημείωσε νωρίτερα στα 788,10 δολ. η ουγγιά, τα υψηλότερα επίπεδα σε μία εβδομάδα. Το ασήμι για άμεση παράδοση υποχώρησε 1,8%, φθάνοντας στα 10,93 δολ. η ουγγιά.

Το δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών έναντι του γιέν εν μέσω εικασιών ότι η Federal Reserve των ΗΠΑ θα μειώσει σήμερα τα βασικά επιτόκια δανεισμού μετά την πτώχευση της Lehman.

Ο χρυσός για παράδοση Δεκεμβρίου υποχώρησε 0,6% φθάνοντας στα 782,50 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 8:20 π.μ. στη Σιγκαπούρη.

Ο χρυσός για παράδοση Αυγούστου στο Τόκυο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στα 2.620 γιέν το γραμμάριο (780 δολ. η ουγγιά) την ίδια ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα