Σε «ελεύθερη πτώση» το πετρέλαιο

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 10:03

Σε χαμηλά επτά μηνών, καταγράφοντας απώλειες έως και 4%, βρέθηκαν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», μία μέρα μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers και εν μέσω ανησυχιών ότι η πιστωτική κρίση θα έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία.

Στην θεαματική πτώση των τιμών συνέβαλαν και οι ενδείξεις ότι ο τυφώνας “Ike” προκάλεσε μικρές μόνο ζημιές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικού.

Στις 9.30’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση τον Οκτώβριο υποχωρούσε κατά 3,22 δολάρια στα 92,49 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα, είχε μειωθεί έως και 4,15 δολάρια, ενώ χθες, κατέγραψε απώλειες άνω των πέντε δολαρίων.

Στο Λονδίνο, η τιμή του Brent διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 90,72 δολάρια το βαρέλι, μειωμένη κατά 3,52 δολάρια. Λίγο νωρίτερα, είχε «βυθιστεί» έως και 4,44 δολάρια, διαμορφούμενη στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 8 Φεβρουαρίου.

«Επικρατεί ολίγον πανικός στις αγορές», σημειώνει o Jonathan Kornafel της Hudsons Capital Energy, εκτιμώντας ότι «αν συνεχιστούν οι οικονομικές αναταραχές, η ζήτηση θα εξακολουθήσει να υποχωρεί».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα