Διαψεύδονται τα περί αλλαγής στο σχεδιασμό του Southstream

Στο Βελιγράδι στελέχη της Gazprom για την ενεργειακή συμφωνία Ρωσίας-Σερβίας
Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 11:10

Στο Βελιγράδι θα μεταβούν την ερχόμενη εβδομάδα υψηλόβαθμα στελέχη της ρωσικής εταιρείας Gazprom, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ενεργειακή συμφωνία Ρωσίας - Σερβίας.

«Η επίσκεψη των στελεχών της Gazprom θα σηματοδοτήσει την έναρξη συγκεκριμένου κύκλου συνομιλιών για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream», δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στο Βελιγράδι, Αλεξάντερ Κονούζιν.

Ο κ. Κονούζιν επεσήμανε επίσης, ότι «η συμμετοχή της Σερβίας στο project θα επηρεάσει τη συνολική σταθερότητα της χώρας, την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα, καθώς επίσης θα ενισχύσει τη διεθνή της θέση».

Ο Ρώσος πρέσβης διέψευσε τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες θα υπήρχαν αλλαγές στον σχεδιασμό του αγωγού με συνέπεια να μην περάσει από τη Σερβία.

«Όταν το θέμα της διαδρομής του αγωγού (South Stream) τέθηκε υπό εξέταση και αναθεωρήθηκε, υπήρξαν ορισμένες πιθανότητες», δήλωσε ο Αλεξάντερ Κονούζιν και συνέχισε: «Η Ρωσία πήρε την πολιτική θέση, βάσει της οποίας ο αγωγός θα περνά μέσα από τη Σερβία, σε μια προσπάθεια στήριξης της χώρας σας».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠε, Τanjung



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα