ΥΕΝ: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης των λιμανιών

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 13:08

Οι προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου στον τομέα της ναυτιλίας και της νησιωτικής πολιτικής αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον νέο υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αναστάση Παπαληγούρα, το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Η πρώτη προτεραιότητα είναι να συνεχίσουμε, να προχωρήσουμε και να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη μεταρρύθμιση των λιμανιών», τόνισε ο κ. Παπαληγούρας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμο θέμα και για μια δομική μεταρρύθμιση η οποία έχει σημασία και για την ανάπτυξη και για την οικονομία της χώρας.

Η δεύτερη προτεραιότητα όπως την περιέγραψε ο κ. Παπαληγούρας είναι η ακτοπλοΐα, «να εξασφαλίσουμε δηλαδή, άνετη και κατά το δυνατόν πυκνότερη επικοινωνία του νησιωτικού κόσμου με την πρωτεύουσα και τις άλλες μεγάλες πόλεις». Ο υπουργός Ναυτιλίας υπογράμμισε μάλιστα ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να βελτιωθούν συνολικά οι συνθήκες ζωής των κατοίκων των νησιών.

Επίσης ανέφερε ότι κρίσιμο θέμα είναι το ζήτημα του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, αλλά και η οικονομική θωράκιση του Αιγαίου, ώστε -όπως σημείωσε- να είναι μια θάλασσα ειρήνης και ανάπτυξης.

Αναφερόμενος στη ποντοπόρο ναυτιλία, ο κ. Παπαληγούρας είπε ότι πρέπει να της δοθούν κίνητρα, ώστε να εξαντληθούν οι δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στην ελληνική οικονομία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα