Υποχώρησαν κατά 70% τα κέρδη της Goldman Sachs

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 15:26
UPD:16:02

«Βουτιά» της κερδοφορίας της κατά 70% εμφάνισε η Goldman Sachs – η μια εκ των δύο εναπομεινάντων ανεξάρτητων επενδυτικών εταιρειών στις ΗΠΑ – στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μείωση των κερδών της από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης πριν από εννέα χρόνια.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 845 εκατ. δολάρια ή 1,81 δολάρια ανά μετοχή, στο τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου, από 2,85 δισ. δολάρια ή 6,13 δολάρια ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κέρδη της Goldman Sachs ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι τα ανέμεναν κατά μέσο όρο στα 1,71 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδά της υποχώρησαν στο τρίτο τρίμηνο κατά 51% στα 6,04 δισ. δολάρια. Στη μονάδα σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων, τη βασική πηγή εσόδων της GS, τα έσοδα περιορίστηκαν κατά 67% στα 1,6 δισ. δολάρια.

«Παραμένουμε καλά τοποθετημένοι ώστε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πελατών μας και να αναγνωρίζουμε και να δρούμε στις σωστές ευκαιρίες της αγοράς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού οίκου Λόιντ Μπλάνκφαϊν.

Έχοντας εμφανίσει κέρδη ρεκόρ μεταξύ των εταιρειών της Wall Street το 2006 και το 2007, η Goldman Sachs αγωνίζεται να ξεπεράσει τα προβλήματα που οδήγησαν τις Merrill Lynch και Bear Stearns σε αναγκαστική πώληση και τη Lehman Brothers σε χρεοκοπία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα