Μνημόνιο συνεργασίας με τις ΗΠΑ για την ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008 20:47

Μνημόνιο Συνεργασίας για την ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας υπέγραψαν ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας και η πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ Ντέμπορα Γουίνς Σμιθ.

Ο κ. Φώλιας δήλωσε πως ένας από τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης είναι να μειωθεί το διοικητικό βάρος για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα κατά 25%, ποσοστό που ισοδυναμεί με 4 δισεκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας ότι σήμερα το διοικητικό αυτό βάρος ανέρχεται στο 6,8% του ΑΕΠ.

Αφού ανέφερε πως έχει βελτιωθεί σημαντικά η θέση της χώρας μας στη διεθνή κατάταξη για την ανταγωνιστικότητα τόνισε ότι «είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι η προσπάθεια για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν είναι υπόθεση ενός υπουργείου, αλλά συνολική υπόθεση όλης της κυβέρνησης, όλων των υπουργείων, των φορέων, των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και συνολικά της κοινωνίας».

Η κ. Σμιθ από την πλευρά της σημείωσε χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το μνημόνιο, υπενθύμισε ότι το ταξίδι για να φτάσουμε στην υπογραφή άρχισε το 2005 και σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι στην καρδιά μου και επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπω τα πράγματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα