Ανέκαμψε το αργό

Από τις μεγαλύτερες απώλειες δύο ημερών
Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 08:21

ΑΝΕΚΑΜΨΕ το αργό πετρέλαιο από τη μεγαλύτερη πτώση δύο ημερών σε χρονικό διάστημα περίπου τεσσάρων ετών μετά τη συμφωνία της Federal Reserve να σώσει την American International Group Inc., περιορίζοντας τον κίνδυνο περαιτέρω συρρίκνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο πάνω από τα 3 δολ. το βαρέλι εν μέσω προσδοκιών ότι η διάσωση της AIG από κατάρρευση θα περιορίσει τις πιθανότητες περαιτέρω οικονομικής συρρίκνωσης με αποτέλεσμα τη μείωση της ζήτησης για καύσιμα. Τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά πάσα πιθανότητα την εβδομάδα που πέρασε καθώς η παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού μειώθηκε εξ αιτίας το πέρασμα των τυφώνων «Gustav» και «Ike», σύμφωνε με έρευνα του Bloomberg News.

Το αργό πετρέλαιο για παράδοση Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο έως 3,57 δολ., ποσοστό 3,9%, φθάνοντας στα 94,72 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 11:24 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης, το αργό βρισκόταν στα 94,05 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια του αργού υποχώρησαν πλέον των 10 δολ. το βαρέλι, ποσοστό 9,9% τις δύο προηγούμενες ημέρες εν μέσω ανησυχιών ότι τα προβλήματα στις αγορές ενδέχεται να συρρικνώσουν την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και κατά προέκταση να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμων.

Φέτος οι τιμές έχουν υποχωρήσει 1,7% και 36% από τα επίπεδα ρεκόρ των 147,27 δολ. το βαρέλι στα οποία αναρριχήθηκαν στις 11 Ιουλίου. Χθες το αργό υποχώρησε 4,56 δολ., ποσοστό 4,8%, φθάνοντας στα 91,15 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 7 Φεβρουαρίου.

Το μπρεντ για παράδοση Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 3,83 δολ., ποσοστό 4,3%, φθάνοντας στα 93,05 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe. Στις 11:22 π.μ. ώρα Σιγκαπούρης το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 92,55 δολ. το βαρέλι. Τα συμβόλαια του μπρεντ υποχώρησαν 5,02 δολ., ποσοστό 5,3%, κλείνοντας χθες στα 89,22 δολ. το βαρέλι. Η τιμή του μπρεντ υποχώρησε τις 14 τελευταίες ημέρες, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από την έναρξη της διαπραγμάτευσής του το 1988.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα