Συνεργασία με ΗΠΑ για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 10:17

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης και Πρόεδρο του Εθνικού Συμβούλιου Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης (ΕΣΑΑ) Xρήστο Φώλια και την Πρόεδρο του Συμβούλιου Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ Deborah Wince-Smith.

Η υπογραφή του μνημονίου στο πλαίσιο των συνεργασιών που προωθεί η Ειδική Γραμματεία του Υπουργείου Ανάπτυξης με φορείς των ΗΠΑ και της Ε.Ε.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, το Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης (ΕΣΑΑ) της Ελλάδος θα εργαστεί από κοινού με το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ, με στόχο την κινητοποίηση ενός μεγάλου αριθμού ηγετών και φορέων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα για καινοτόμες δράσεις, που θα συνδράμουν στη βελτίωση της παραγωγικότητας και της οικονομικής σταθερότητας.

Στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η σύσφιγξη των σχέσεων των δύο Συμβουλίων και η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς από τον ιδιωτικό και το δημόσιο χώρο. Με κοινές και συντονισμένες δράσεις ενισχύεται η επιχειρηματικότητα και η εξωστρέφεια, προωθείται η συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και υποβοηθείται η μεταφορά τεχνολογίας και τεχνογνωσίας προς τις επιχειρήσεις. Παράλληλα, προβλέπεται οργάνωση συναντήσεων, συζητήσεων, σεμιναρίων και άλλων ενεργειών σε θέματα παραγωγικότητας, καινοτομίας υψηλής προστιθέμενης αξίας και βιώσιμης ανάπτυξης με έμφαση στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα