Ανακάμπτουν οι τιμές πετρελαίου

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 11:06

Κοντά στα 95 δολάρια το βαρέλι ανακάμπτουν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού», έπειτα από δύο ημέρες «ελεύθερης πτώσης», καθώς η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να διασώσει την AIG επηρέασε θετικά το επενδυτικό κλίμα στη Wall Street. http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/09/17/1564231.htm

Στην άνοδο των τιμών συμβάλουν επίσης οι νέες επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Νιγηρία καθώς και τα προβλήματα τροφοδοσίας στις ΗΠΑ λόγω του τυφώνα «Αϊκ».

Στις 10.31’ ώρα Ελλάδος, η τιμή του αμερικανικού αργού για παράδοση τον Οκτώβριο ενισχυόταν κατά 3,71 δολάρια στα 94,86 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα ανέλθει έως και στα 95 δολάρια.

Χθες, υποχώρησε σε χαμηλά επταμήνου, διευρύνοντας τις απώλειες του αργού από την περασμένη Παρασκευή στα 10 δολάρια το βαρέλι.

Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν την ίδια ώρα στα 92,86 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας κέρδη 3,64 δολαρίων.

«Όλοι ανησυχούσαν για μια κατάρρευση στον χρηματοοικονομικό τομέα, η οποία θα επηρέαζε την οικονομία. Πλέον, ευελπιστούν ότι απλά θα ξεπεραστεί το θέμα με την AIG, και ίσως αυτό να ωθεί προς τα πάνω την αγορά», εκτιμά ο ¶ντονι Νιούναν της Mitsubishi Corp.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα