HBOS: Σε συνομιλίες για συγχώνευση με τη Lloyds TSB

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 11:50
UPD:16:00
Reuters/ANDY RAIN

Σε προχωρημένες συνομιλίες για μια πιθανή συγχώνευσή της με την Lloyds TSB ανακοίνωσε πως βρίσκεται η βρετανική τράπεζα HBOS, επιβεβαιώνοντας σημερινό ρεπορτάζ του BBC.

«Με αφορμή τη φημολογία της αγοράς, το δ.σ. της HBOS επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με την Lloyds TSB, οι οποίες πιθανόν να οδηγήσουν ή να μην οδηγήσουν σε υποβολή προσφοράς για την HBOS» αναφέρει η εταιρεία στο επίσημο ανακοινωθέν της.

Η συμφωνία, η οποία εφόσον ευοδωθεί θα δημιουργήσει έναν βρετανικό κολοσσό στον τομέα της λιανικής τραπεζικής, θα αποτελέσει «ανάσα» για την HBOS, οι μετοχές της οποίας έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση τις τελευταίες μέρες.

Παράλληλα, θα αυξήσει δραματικά το μέγεθος του ισολογισμού της Lloyds. Όπως σημειώνουν οι Financial Times, αβέβαιο παραμένει το κατά πόσο η Lloyds θα καταφέρει να απορροφήσει τον ισολογισμό της HBOS, η οποία διέθετε μέχρι τα τέλη Ιουνίου ενεργητικό άνω των 600 δισ. στερλινών.

Σημειώνεται ότι το ενεργητικό της Lloyds, η οποία κατάφερε να βγει σχετικά αλώβητη από την πιστωτική κρίση, ανέρχεται σε περίπου 300 δισ. στερλίνες.

Σύμφωνα με το BBC, η αποτίμηση των μετοχών της HBOS θα πλησιάζει περισσότερο στις 300 πένες, στις οποίες διαμορφώθηκαν την περασμένη Παρασκευή, παρά στις 100 πένες, στις οποίες βρίσκονται σήμερα.

Τόσο η HBOS όσο και η Lloys αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα. Σημειώνεται ότι οι μετοχές της πρώτης καταγράφουν σήμερα απώλειες της τάξης του 56%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα