Gazprom: Συμφωνία με τη σερβική Srbjagas για τον South Stream

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 12:17

Αντιπροσωπεία της Gazprom με επικεφαλής τον Vlada Rusakova, Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντή του Τμήματος Στρατηγικής Ανάπτυξης, συναντήθηκε χθες με τον Sasha Ilic, Διευθύνoντα Σύμβουλο της Srbjagas.

Οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν συζητήσεις και συμφώνησαν στον προγραμματισμό για τη σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας αναφορικά με την κατασκευή του αγωγού South Stream μέσω της Σερβίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν, επίσης, τις πιθανές ποσότητες φυσικού αερίου που προμηθεύονται στη Σερβία από το έργο South Stream.

H μελέτη σκοπιμότητας για τη Σερβία θα αποτελέσει μέρος της συνολικής μελέτης σκοπιμότητας ολόκληρου του έργου South Stream, που περιλαμβάνει τη Ρωσία, της Μαύρη Θάλασσα και χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προχωρήσουν σε επόμενη συνάντηση στη Μόσχα το Νοέμβριο.

Ιστορικό

Η μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή του Σερβικού τμήματος του αγωγού South Stream αντανακλά τις συμφωνίες μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Σερβίας που παρουσιάζονται αναλυτικά στη διακυβερνητική συνθήκη που υπεγράφη στις 25 Ιανουαρίου 2008, καθώς και τη συμφωνία της 25ης Φεβρουαρίου 2008 σχετικά με τη συνεργασία της Srbijagas και της Gazprom για την εφαρμογή ενός έργου κατασκευής διακομιστικού αγωγού φυσικού αερίου μέσω της Σερβίας.

Για την προετοιμασία της μελέτης σκοπιμότητας θα εργαστεί μία κοινή ομάδα κι από τις δύο πλευρές πριν από τη δημιουργία μίας κοινοπραξίας, όπως προβλέπει η διεταιρική συμφωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα