Πρόστιμο 75.000€ σε εταιρεία για παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2008 13:41

Την επιβολή προστίμου ύψους 75.000 ευρώ στην εταιρεία «ΓΛΥΚΑΣ ΣΚΡΑΠ ΕΠΕ», με έδρα στο νομό Βοιωτίας, υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Αθανάσιος Σκορδάς. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παραβάσεις διατάξεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, μετά από εισήγηση για την επιβολή του από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Ειδικότερα, κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από κλιμάκιο επιθεωρητών στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι παραβιάζει ισχύουσες διατάξεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η επιχείρηση λειτουργεί εγκαταστάσεις χυτοπιεστηρίου, διαχειριζόμενη επικίνδυνα απόβλητα, χωρίς να διαθέτει εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους και μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ χρησιμοποιεί νερό γεώτρησης για τις ανάγκες της, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη από τη νομοθεσία άδεια.

Η είσπραξη του επιβαλλόμενου προστίμου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) (Ν.2947/2001, αρθρ.9, παρ.6, ΦΕΚ 228/Α).

Κατά της απόφασης αυτής επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου εντός 60 ημερών από την ημέρα κοινοποίησής της στον παραβάτη [Ν.2947/2001, αρθρ.9, παρ.7, (ΦΕΚ 228/Α) & Ν.2717/1999 αρθρ.66, (ΦΕΚ 97/Α)].

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ανωτέρω απόφαση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατά το έτος 2008 έχουν επιβληθεί - κατόπιν ελέγχων και εισηγήσεων της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος (ΕΥΕΠ) του ΥΠΕΧΩΔΕ - πρόστιμα για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αρμοδιότητας του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας, σε οκτώ επιχειρήσεις, συνολικού ύψους 529.600 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα