Διεύρυνε την άνοδο ο χρυσός

Τη μεγαλύτερη σε 26 χρόνια
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008 07:43

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε για δεύτερη ημέρα ο χρυσός, διευρύνοντας τη μεγαλύτερή του άνοδο σε 26 χρόνια, καθώς οι επενδυτές έψαξαν να βρουν καταφύγιο από την κρίση των πιστώσεων η οποία ώθησε σε πτώση τις μετοχές. Ανοδικά κινήθηκε και το ασήμι.

Αυτήν την εβδομάδα χάθηκαν περίπου 3,6 τρισ. δολ. από τη χρηματιστηριακή αξία των μετοχών παγκοσμίως μετά την πτώχευση της Lehman Brothers Holdings Inc. Τον Μάρτιο ο χρυσός άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση σημείωσε άνοδο 2,4% φθάνοντας στα 884,25 δολ. η ουγγιά στις 11:08 π.μ. στο Σύδνεϋ. Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε χθες άνοδο 11%, τη μεγαλύτερη από τις 3 Σεπτεμβρίου του 1982. Το ασήμι σημείωσε άνοδο 3,7%, φθάνοντας στα 12,40 δολ. η ουγγιά.

Αυτήν την εβδομάδα η Federal Reserve των ΗΠΑ συμφώνησε να δώσει δάνειο ύψους 85 δισ. δολ. στη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας American International Group Inc. με αντάλλαγμα το 80% του ομίλου, ενώ η Lehman Brothers κήρυξε πτώχευση. Χθες οι μετοχές στις ΗΠΑ υποχώρησα στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών. Ο Standard & Poor's 500 Index απώλεσε 4,7%.

Οι ράβδοι χρυσού για άμεση παράδοση σημείωσαν άνοδο 118,75 δολ. η ουγγιά αυτήν την εβδομάδα.

Τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Δεκεμβρίου σημείωσαν άνοδο 4,3% φθάνοντας στα 887 δολ. η ουγγιά κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) στις 11:10 π.μ. ώρα Σύδνεϋ. Χθες τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 9%, τη μεγαλύτερη σε εννέα χρόνια.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα